4 gouden tips als jij twijfelt!

 

De laatste weken kon je op Topverkopertips lezen hoe ik op 8 jaar een bedrijf heb opgebouwd met een omzet van 1,5 miljoen euro. Je kon mijn overwinningen lezen maar ook waar ik gefaald heb.
Klik hier om het hele verhaal te lezen!

—————

Op 20 september gaf ik de opleiding Sales Secrets aan beginnende verkopers en ondernemers. In de groep zaten twee gedreven jonge mannen, begin twintig. Toen ik hen vroeg wat  ze die dag wilden leren was hun antwoord het volgende:

“We zijn hier om te kijken of Sales iets voor ons is. Vrienden en kennissen vertellen ons dat we goed zouden zijn in verkopen maar zelf zijn we daar niet zo zeker van. En eigenlijk hebben we helemaal geen idee wat we dan zouden willen verkopen.”

Toen ik naar hun verhaal luisterde verscheen er een glimlach op mijn gezicht.everyone-has-talent-art-quote

Want wat ze vertelden klonk heel herkenbaar. Na mijn studies van Industrieel Ingenieur had ik geen idee wat ik wou gaan doen. Ik had geen zin om in een labo te staan. Ik had geen zin om van 9 tot 5 binnen te zitten, aan projecten te werken. Altijd hetzelfde te moeten doen. Ik wou iets doen met hart en ziel. Ik wou met mensen werken. Ik wou helpen. Een oplossing bieden voor een probleem. Iets bieden wat de ander nodig had. Iets van waarde. Een verschil kunnen maken.

Na twee verkeerde job keuzes, wel in Sales maar met een product dat me niet lag, kwam ik terecht bij RAE waar ik 8 jaar werkte. Er was die klik. Een product dat me lag. Waar ik gepassioneerd over kon vertellen. Waar ik voor honderd procent achter stond. Een doelgroep die me nodig had en waar ik een verschil voor kon maken. En de vrijheid om mijn klanten te zoeken en te doen wat nodig was om hen te helpen. En ik kon het op mijn manier doen.

Dus toen de twee twintigers in mijn opleiding zaten moest ik even terug denken aan hoe ik was begonnen en hoe ik hen het beste zou kunnen helpen bij hun keuze.

 

Hier mijn 4 tips voor hen op een rijtje:

  • Geloof in jezelf! Wat jij gelooft is waar. Als je denkt dat je iets kan, dan zal het je osell yourselfok lukken. Als je denkt dat je het niet kan, dan heb je ook gelijk. Wat wil jij geloven? Vrienden, familie en kennissen die het beste met jou voor hebben zien vaak tot waar jij toe in staat bent. Ver voor jij dat kan zien. Laat je niet tegenhouden door de beperkende gedachten in jouw hoofd. Begin vandaag met het ontwikkelen van een Mindset die jou ondersteunt! Jij kan een Topverkoper zijn als jij jezelf de toestemming geeft om dat te geloven.
  • Adviseer! Arrogante verkopers met de voet tussen de deur werken niet meer. Luister naar de behoeften en de problemen van jouw klant en bied een oplossing. Maar laat hem de vrijheid om zijn keuze te maken. Als hij met jou wil werken zal hij dat ook doen. Als je te veel aandringt ben je hem kwijt.
  • Verkoop iets waar je voor de volle honderd procent achter staat. Passie doet een product verkopen! Geen argumenten, voordelen of eigenschappen. Daar is jouw klant niet in geïnteresseerd. Als je enthousiast vertelt over jouw product dan kan het niet anders dan dat jouw enthousiasme overkomt. Wat je graag doet, doe je zoveel beter.
  • En het allerbelangrijkste… Een klant koopt jou. In de eerste negentig seconden maakt de klant de beslissing om met jou in zee te gaan. Iemand anders spelen, je anders voordoen heeft geen zin. Dat hou je niet vol. Je hoeft dus niet de verkoper te spelen. Wees gewoon jezelf. Al de rest volgt vanzelf.

 

 

Mijn vraag voor jou… Welke tip zou jij geven aan iemand die wil starten in verkoop? Ik hoor jouw reactie graag in het reactieveld onderaan dit artikel.

————————

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel? Deel het met al je:

  • Facebook-vrienden
  • Twitter-volgers
  • LinkedIn connecties
  • en bloglezers…

————————

 

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes