3 lessen die ik geleerd heb tijdens de training Sales Secrets

 

Gisteren gaf ik een Sales Secrets training in Nederland. Eén van de deelnemers had een absolute afkeer voor verkopen. Hij zag er enorm tegen op om aan koude acquisitie te doen. De telefoon nemen en koud klanten bellen was niet zijn ding. En toch stond hij voor 100% achter zijn product. Dus daar kon het niet aan liggen.

Hij kende zijn product, kende het verhaal maar er was maar één argument, één zin die hij bleef herhalen: “Ik haat het als mensen mij bellen en mij iets proberen te verkopen. Ik haat de stofzuigerverkopers aan de deur. Of telefoontjes van verkopers die mij iets proberen aan te smeren. Ik wil het gewoon niet. Ik ben niet te overtuigen. Ik heb het niet nodig. Hoe halen ze het in hun hoofd om mij daarvoor te bellen? Mij lastig te vallen? En ik heb er absoluut geen moeite mee om hen af te schepen, om een nee te vertellen en hen af te schepen!”

Toen ik hem vroeg waarom hij het zelf zo haatte – het koud prospecteren – kwam er het antwoord: “Ik hoor niet graag een nee!”

En uit dit verhaal kan je drie belangrijke lessen halen. Lessen die een verschil kunnen maken voor jou maar op dat moment ook absoluut voor mij!

 

LES 1: De wereld is een spiegel.spiegel

Wat je uitstraalt komt naar je toe. Als je verkopers haat. Je haar er recht van overeind gaat staan. Je lichaam in alle opzichten protesteert als je het woord verkoper hoort, dan moet je niet denken dat jij succesvol zal zijn in verkoop.

Vind je het gek dat je er moeite mee hebt om zelf de telefoon te nemen en jouw product aan te prijzen bij een koude klant? En wist je trouwens dat jouw product aanprijzen gewoon niet meer werkt… Dat is niet hoe jij verkoopt!

Hoe je het wel doet vertel ik jou in de training Sales Secrets!

 

LES 2: Verstand en gevoel zijn het niet altijd eens.

Vaak moet je iets honderd keer horen voor het kwartje valt. Je kan een boek lezen, een training bijwonen en het verstandelijk begrijpen. Maar dat wilt niet zeggen dat er ook echt iets verandert. Ik kon het hem wel zeggen dat zijn negatieve beeld van een verkoper de oorzaak was van waarom hij het verkopen zo haat. En dat dat de reden is waarom succes uitblijft.

Als zijn beeld van de werkelijkheid verandert zal zijn Mindset veranderen. Dat is de sleutel tot verandering. Maar dat zijn maar woorden. Soms moet je het voelen. Soms is ´het verhaal begrijpen´ niet genoeg. Soms moet je het echt ervaren.

 

LES 3: Angst is universeel

Als ik het tijdens de training heb over de Mindset van een Topverkoper haal ik verschillende beperkende overtuigingen naar voor. Overtuigingen die jou beperken om jouw doel te bereiken. En in dit verhaal is het duidelijk. Als je bang bent om afgewezen te worden dan is dat wat er zal gebeuren.

Als je een nee liever niet hoort dan geeft het leven jouw situaties waarin je, jawel, een nee krijgt. En dat gaat zo door tot jij ermee kan dealen. Als ik met hart en ziel verlang naar een relatie maar onzeker ben over mezelf, bang ben om afgewezen te worden, me niet goed genoeg voel, denk dat er andere en betere vrouwen zijn dan mij, wat zal er dan gebeuren denk je?! Klopt, dan kom je alleen maar partners tegen die je afwijzen. Vrouwen of mannen die je niet zien staan.

Om maar te zeggen, angst is universeel. Iedereen is bang om afgewezen te worden. Als je er echter niets mee doet. Jezelf er niet bewust van wordt, dan blijft het spelletje voort duren.

Mijn vraag aan jou: Wil jij het spel spelen of wil jij slachtoffer blijven?in-ecover1

 

Deze week is de DVD Sales Secrets uit gekomen! We geven 1 GRATIS exemplaar weg! Geef jouw reactie op volgende vraag en maak kans op de GRATIS DVD! In welke situatie ben jij soms slachtoffer? Geef jouw reactie in het reactieveld onderaan.

 

  ————————

  Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel? Deel het met al je:

   • Facebook-vrienden
   • Twitter-volgers
   • LinkedIn connecties
   • en bloglezers…

  ————————

  Volg mij op Twitter :

  Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

  View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

, , ,

4 Responses to 3 lessen die ik geleerd heb tijdens de training Sales Secrets

 1. Thieu december 2, 2014 at 8:41 am #

  Of ik het ben weet ik niet, maar ik voel me soms slachtoffer als ik veel inspanning heb gedaan voor een potentiële klant en die doodleuk besluit dat het niet doorgaat.

  met vriendelijke groet
  Thieu van Kaathoven

  • Ine december 4, 2014 at 5:36 pm #

   Hoi Thieu,

   Vraag je ook waarom jij het niet geworden ben?
   Vind ik altijd interessant om uit te leren.

 2. Remco Bontenbal januari 19, 2015 at 8:45 am #

  Ik weet dat je tijdens koude acquisitie nu eenmaal vaak ‘nee’ hoort, maar de botheid waarmee je soms terzijde wordt geschoven geeft me soms een machteloos gevoel.

  • Ine januari 19, 2015 at 10:55 am #

   Hoi Remco,

   Klopt wat je zegt! Als je bod wordt afgewezen voel je dat vaak als een persoonlijke afwijzing. Meestal bedoelt de persoon aan de andere kant van de lijn het helemaal niet zo persoonlijk. Misschien heeft hij het druk of gewoon een slechte dag. Vooral niet persoonlijk nemen en je niet laten afbrengen van jouw doel is dan de boodschap.
   Succes!

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes