Wat houdt jou tegen om een topverkoper te worden?

JIJZELF!

Startende verkopers en startende ondernemers kampen vaak met hetzelfde probleem: hun ‘mindset’. Hun overtuigingen houden hen tegen om datgene te doen wat ze zouden moeten doen: verkopen. Jouw mindset bepaalt jouw gedrag. Als je zelf niet gelooft dat je het kan hoe wil je je klant dan zover krijgen? Als startende verkoper is er geen ontsnappen aan. Verkopen is jouw vak. Je kiest er zelf voor. Maar als startende ondernemer is dat vaak wel het laatste wat je wilt doen. Verkopen is bijzaak, iets wat je koste wat het kost wilt vermijden. Hoe komt dat en wat houdt jou tegen? Je geest houdt je voor de gek. Als je dit beseft, ben je al een stap verder.

 

Hier komen de 8 meest voorkomende beperkende overtuigingen die jou tegenhouden om ervoor te gaan:

1)     ‘Ik wil geen ‘nee’ horen’

Neem ‘het’ niet persoonlijk. Verkopen is een spel. Sometimes you win. Sometimes you lose. Je moet het je niet zo aantrekken. Denk niet dat jij wordt afgewezen. Relax! Volgende keer beter. Vraag waarom jij een ‘nee’ krijgt zodat je aan jezelf en aan je product kan werken. Alles kan altijd beter als jij maar de ruimte laat.

 2)      ‘Ik ben niet geboren met het verkoperstalent’

Stop met jezelf te beperken want je kan alles leren. Eigenlijk verkoop je in alles wat je doet. Je bent je er gewoon niet bewust van. Als je solliciteert, verkoop je. Als je kookt voor je partner, verkoop je jezelf en je kookkunsten. Zet wat je altijd al deed over naar je verkoop, deze keer bewust en het zal je lukken.

3)     ‘Het duurt jaren voor ik een goede verkoper wordt’

Stap uit je comfort zone en werk naar een doel toe. Je hebt ook niet op één dag lerenfietsen. Je leerde met vallen en opstaan. Dat gaat met alles zo. Je hoeft al niet op het topje van de berg te staan. Je hebt tijd en neem ook de tijd. Je wordt elke dag beter en beter.

4)     ‘Ik geloof niet dat ik het kan’

Jij bent vrij om te geloven wat jij wilt. Als jij gelooft dat je het niet kan heb je gelijk. Maar als jij gelooft dat je het wel kan, heb je ook gelijk. Alles valt en staat met het geloof in jezelf. Bouw aan je zelfvertrouwen want dat heb jij nodig. Je kan het!

 5)     ‘Ik vind dat verkopers opdringerig zijn’

Opdringerige verkopers zijn ‘out’. Geen enkele klant laat zich iets opdringen. Hij koopt alleen maar wat hij wilt en van wie hij het wilt. Adviserende verkopers zijn ‘in’. Je luistert naar wat hij nodig heeft en vervolgens geef jij hem een advies. Hij is vrij om te doen wat hij wilt.

 6)     ‘Ik vind dat verkopers arrogant zijn’

Iedereen kent de verkopers die hun voet tussen de deur steken. En dat is voor velen het beeld dat ze hebben als ze denken aan  “verkopers”. Wees gerust, als jij een topverkoper wilt worden zal je dat nooit moeten doen. Jij bent gelijkwaardig en je zet jezelf op gelijke voet met je klant.

7)     ‘Ik vind dat verkopers manipuleren’

Je kan niemand verplichten om te kopen. Als je jezelf wilt wijsmaken dat jij de ander lastig valt ben je verkeerd bezig. Je vraagt om een afspraak en je klant zegt toe. Vervolgens heb je een gesprek en je adviseert.

8)     ‘Ik vind dat verkopers over lijken gaan om omzet te halen’

Als je enkel focust op omzet ga je de dieperik in. Maar focus op jouw klant en je omzet komt vanzelf. Maak je geen zorgen over targets. Weet dat ze er zijn en laat ze dan los.

Welke beperkende overtuigingen houden jou tegen?  Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Deel deze informatie op Facebook, LinkedIn of Twitter.. als je dit artikel inspirerend vond zodat ook anderen er hun voordeel mee kunnen doen.

Succes!

Ine

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes