Zo wordt Social Media plezant!

 

Twee weken geleden kreeg ik de vraag hoe je het beste gebruik maakt van al jouw sociale netwerken? Dit is hoe ik het doe…

————————

Heb je dat ook soms? Je hebt een Facebook en een LinkedIn profiel, een of meerdere Twitter Accounts. Daarnaast nog meerdere Facebook pagina’s en dat moet je allemaal bijhouden.

Ik weet dat ik op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer zag. Als ondernemer of als bedrijf wil je jouw volgers en lezers informatie en kennis geven. Je wilt ze op de hoogte houden als er een nieuw blog verschenen is. Maar als je alles manueel moet ingeven dan verlies je een hoop tijd. En efficiënt werken is het al helemaal niet.

Dus… dan is het tijd voor automatisatie!hootsuite

Twee maanden geleden ben ik begonnen met Hootsuite en wat ben ik daar blij om!

Je kan je berichten vooraf inplannen. Je kan al je profielen zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+ pagina’s vanaf 1 webgebaseerd dashboard beheren. Webgebaseerd betekent dat je niets moet installeren op je eigen computer. Je kan wereldwijd inloggen op jouw account en van daaruit alles aanpassen, invoeren, etc.

Geweldig toch?

Daarnaast kan je andere teamleden toevoegen zodat je niet alles alleen hoeft te doen. Ben je op vakantie of past het jou even niet, dan vraag je een ander teamlid om het inplannen en beantwoorden van berichten voor jou te doen.

Kortom, het scheelt jou een hoop tijd. Ik heb mijn berichten al weken op voorhand efficiencyingepland. Het enige wat ik moet doen is een afgebakende tijd in mijn agenda blokken en een reeks berichten inplannen. Ik kies de datum en uur van verschijnen en dan laat ik Hootsuite de rest doen.

Je hebt de keuze uit een gratis of een betaald account. In de gratis versie kan je maximaal vijf sociale netwerk accounts toevoegen. Een sociaal network account kan een Twitter account zijn, een persoonlijk Facebook profiel of pagina, een Google+ profiel of pagina of een LinkedIn profiel.

Heb je op een gegeven moment meer dan vijf accounts te beheren dan schakel je gewoon over naar de betaalde versie.

In de Gratis versie heb je wel maar 1 account. Dat wil zeggen dat wanneer je er met meerdere personen in wil werken, de ene uitgelogd moet zijn voor de ander kan inloggen.

Voor jou kort op een rijtje:

  • Het Basispakket is GRATIS maar je kan maximaal 5 accounts toevoegen en 2  RSS feeds. Je kan standaardanalyses maken.

De term RSS staat voor Really Simple Syndication. Het is een makkelijke manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuws op je favoriete sites en blogs. Je hoeft je favoriete websites niet zelf te bezoeken. Je kan een RSS reader inschakelen voor dit werk.

  • Het Pro pakket kost je 9,99$ per maand. Je kan 50 sociale media accounts en een onbeperkt aantal RSS feeds toevoegen. Je krijgt volledige analyses en kan 1 teamlid gratis toevoegen.

————————

Binnen twee weken kan je lezen hoe je zelf een Hootsuite account aanmaakt, sociale start-nownetwerken toevoegt, berichten maakt en je account beheert.

Kan je niet wachten dan kan je alvast een gratis of betaald account aanmaken via www.hootsuite.com.

Succes!

Ine Van Hofstraeten

————————

Voor je gaat heb ik nog een vraag voor jou. Waar loop jij als ondernemer/bedrijf tegenaan waarmee ik jou kan helpen? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

 

Wil je dit artikel doorsturen naar je:

– Facebook-vrienden
– Twitter-volgers
– LinkedIn connecties
– en bloglezers..

————————

Je kan de eerste vier hoofdstukken van mijn boek Topverkoper in 20 weken GRATIS lezen!

3D-CoverSchrijf je in via:
https://topverkopertips.be/boek-topverkoper-in-20-weken/

———————————

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

 


, , , , , ,

One Response to Zo wordt Social Media plezant!

  1. Tanja februari 11, 2014 at 9:12 am #

    Een hele goede reminder Ine. Dat moet ik inderdaad nog inrichten en hier kan ik wel wat hulp bij gebruiken. Heb je zin om nog een keer af te spreken?
    Groetjes Tanja

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes