Hoe kan je rendabel netwerken?

 

Netwerken is goed voor jou! Hoe meer mensen je kent, hoe verder je komt. We kunnen allemaal wat steun gebruiken van tijd tot tijd. Nieuwe mensen openen deuren naar nieuwe werelden. Een groot netwerk betekent meer invloed. En dat kan altijd van pas komen…

Maar hoe haal je nu het maximum uit jouw volgende netwerkmoment?

—————————–

Een goede voorbereiding bespaart je een hoop stress! Stel dat je naar een netwerk prepareevenement of een receptie gaat zonder de minste voorbereiding en je bent niet direct een extrovert type dan zal je die dag meer tijd verliezen dan dat het je iets zal opleveren.

Bereid je voor! Vraag een deelnemerslijst aan de organisatie. Vaak kan je die zelfs  vinden op de website van de organisatie. Zoek de namen op via Google of Sociale media, zoals Facebook of LinkedIn, en je weet direct of er iemand is waar je specifiek een gesprek mee kan aanknopen. Maak vooraf contact door hen toe te voegen aan jouw online netwerk en vraag hen persoonlijk om jou die dag te ontmoeten.

Als je geen namenlijst krijgt vraag de organisatie dan om de job titels van de aanwezigen. Zo weet je met welke doelgroep je te maken krijgt.

Werk gericht! Ga niet zomaar ergens naartoe zonder duidelijk doel.netwerken

Als je vooraf geen concrete afspraken of ontmoetingen hebt kunnen plannen dan zal je koud op iemand moeten afstappen. Praat dan niet over koetjes en kalfjes. Verdoe mekaars tijd niet maar stel gerichte, open vragen. Maak het gesprek interessant. Vraag waarom ze hier zijn. Wat maakt dat ze naar deze bijeenkomst wilden komen. Vraag naar waar ze op zoek zijn en vraag een visitekaartje. Schrijf er enkele steekwoorden op, zodat je achteraf nog weet waar ze naar op zoek zijn en waarmee je hen kan helpen. Als je achteraf iemand tegenkomt kan je hen in contact brengen.

Zie een netwerk evenement niet als een direct salesmoment. Je zult de dag zelf waarschijnlijk geen koop afsluiten of een nieuw project binnentrekken. Een netwerk evenement moet je zien als een manier om een eerste contact te leggen. Je legt de fundamenten voor de toekomst.

Als je koud op iemand afstappen niet direct ziet zitten, kan je de organisatie vragen om jou voor te stellen. Vertel waar je naar op zoek bent en vraag gericht of ze mensen kennen die daar een oplossing voor hebben. Wie niet waagt niet wint. Een nee heb je. Een ja kan je krijgen. Als je het niet vraagt, of probeert… dan kan je de uitkomst. Klopt, er zal er geen zijn!

Even belangrijk als de voorbereiding en een goede opening van het gesprek is het afsluiten. Vraag op het einde van het gesprek altijd of je nog ergens mee kan helpen. Misschien kan je hem wel voorstellen aan iemand anders. Niet alleen jij hebt een probleem met koud op iemand afstappen. Een ander vindt dat vaak even moeilijk! Als jij die barrière voor iemand kan wegnemen en hem een goed gevoel kan geven zal Give-2je langer in iemands hoofd blijven hangen. Veel kans dat ze ook iets voor jou willen terug doen.

Een gouden tip: Start met geven… Geven, en nog eens geven… Dan komt er automatisch ook iets jouw kant op.

——————–

Voor je gaat… Welke gouden tip heb jij als het op netwerken aankomt? Laat je jouw tip achter in het reactieveld onderaan?

 

Wil je dit artikel doorsturen naar je:

– Facebook-vrienden
– Twitter-volgers
– LinkedIn connecties
– en bloglezers..

————————

Mijn boek “Topverkoper in 20 weken!” ligt in de boekhandel…

3D-Cover

Je kan de eerste vier hoofdstukken vandaag GRATIS lezen…

Schrijf je in via:
https://topverkopertips.be/boek-topverkoper-in-20-weken/

———————————

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.


View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

—————————-

Mocht jij een vraag hebben dan beantwoord ik hem graag in een volgend blog. Stuur jouw vraag naar: info@topverkopertips.be

Inspirerende Groet, Ine Van Hofstraeten


, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes