8 Manieren om een misser positief te bekijken!

 

1. Wie geen fouten maakt, maakt waarschijnlijk niets. (Paul Arden)

Al doende leert men. We worden beter als we iets regelmatig doen en als we leren van happensonze fouten. We vallen en doen dingen verkeerd, maar we staan terug op en we herstellen. We leren van onze missers en kijken hoe we het volgende keer anders kunnen doen.

Als we geen fouten maken, doen we waarschijnlijk niets. Dan liggen we in bed en zien we de dag aan ons voorbijgaan. We hopen op morgen omdat we vast zitten. We durven niets ondernemen omdat we bang zijn. Bang om fouten te maken. Alleen brengt wachten ons nooit wat we willen…

 

2. Je hebt niet gefaald, alleen een manier gevonden waarop het niet werkt.

Thomas Edison heeft duizenden manieren gevonden hoe een gloeilamp niet werkt, tot hij die ene manier vond waarop hij wel brandde.

Als een klant niet voor jou kiest, heb je niet gefaald. Je hebt alleen een manier gevonden waarop het niet werkt. Je hebt hem een reden gegeven om niet voor jou te kiezen. Maar als je die reden weet, dan kan je die omdraaien. Dan heb je volgende keer een reden om wel voor jou te kiezen.

Als mensen niet voor jou kiezen omdat je te arrogant bent, dan is het simpel: dan zorg je ervoor dat je volgende keer niet meer arrogant bent. Veranderen kun je altijd. Je moet het alleen willen.

 

3. Elke mislukking leert je iets dat je kunt gebruiken bij een volgende poging.

Elke nee brengt je dichter bij een ja. Ooit zal je iemand tegenkomen die ja zegt. Je blijft verder gaan tot de volgende ja. Als iets mislukt, leer je iets wat je kunt gebruiken bij je volgende poging.

Als je een tennismatch verliest, heb je iets geleerd. Misschien heb je tien manieren gevonden om een bal out te slaan. Je hebt te veel kracht gebruikt en moet volgende keer meer doseren of met meer topspin spelen, zodat de bal wel binnenvalt.

 

4. Als we nooit verdwalen, zullen we nooit een nieuwe route ontdekken. (Joan Littlewood)

Je wordt ergens gedropt en je moet de weg terugvinden naar huis. Heel vaak loop je fout, maar je komt uiteindelijk altijd ergens uit. Als je maar blijft lopen en blijft doorgaan, dan leidt de weg je ergens naar toe.

Als we nooit fout lopen, nooit een nee krijgen, dan wordt het saai. Dan wordt een ja vanzelfsprekend en doen we geen moeite meer. Dan verdwijnt de passie als sneeuw voor de zon.

Als je klant alles goedvindt, dan maakt het niet uit of je hem het duurste of het goedkoopste toestel verkoopt. Dat kan misschien één keer leuk zijn, misschien zelfs twintig keer maar als je nooit weerstand krijgt, altijd maar ja’s, dan word je dat heel snel beu.

 

5. Niets is meer waanzin dan hetzelfde keer op keer herhalen en verwachten dat het resultaat anders zal zijn. (Albert Einstein)

Zoek een andere manier als iets niet werkt, maar blijf niet hangen in je dagelijkse albert einsteinpatroon. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Vaak blijven we iets doen omdat we dat gewoon zijn. We lopen op iemand af en proberen hem of haar te versieren. We vinden onszelf geweldig, toch lopen we een blauwtje. We snappen niet waarom we altijd weer bot vangen. In plaats van te kijken wat we verkeerd doen blijven we maar als kippen zonder kop hetzelfde doen.

Net hetzelfde gebeurt met verkopen. We doen maar wat, plannen te veel afspraken, komen te laat thuis door de file en moeten ‘s avonds nog beginnen met mails beantwoorden. Ons werk raakt niet af. We liggen ‘s nachts wakker. Maar we blijven maar doorhollen. We zijn blind en willen niet zien dat het ook anders kan.

 

6. Niet de sterkste of intelligentste overleeft maar wie zich het beste kan aanpassen aan verandering. (Charles Darwin)

Alles verandert; mensen, behoeften, prijzen en de markt. Wat vandaag nog in is, is dat morgen niet meer. Het is niet meer de intelligentste of de mooiste die het het verste schopt.

Het is niet de sterkste die het overleeft of de slimste die de beste baan krijgt. Het is degene die zich kan aanpassen aan veranderingen die het verste komt.

 

7. Maak van het probleem de bedoeling.

We doen het allemaal: we hebben een probleem en we blijven focussen op dat probleem. We blijven erin hangen en we blijven stilstaan. We lijken aan de grond genageld. We weten niet wat te doen omdat we blijven focussen op het probleem.

We kunnen niet leveren en dreigen onze klant te verliezen. We worden kwaad want we dreigen onze order te verliezen. Onze klant is ongelukkig, wij zijn ongelukkig en we zoeken een zondebok. We blijven hangen in het probleem en verspillen onze energie. Stop! Maak van het probleem, de bedoeling en zoek naar een oplossing!

 

8. Wie enkel bezig is met hoe dingen zouden MOETEN zijn, staat niet open voor hoe ze zouden KUNNEN zijn.

Je streeft continu een doel na, maar je leeft nooit in het nu want je bent alleen maar start livingbezig met iets dat nog moet komen. Je blijft hangen in de toekomst die er nog niet is.

Het is zoals het voorbereiden van je ideale trouwdag. Alles moet perfect zijn maar de dag zelf lopen dingen in het honderd. Je wordt geleefd, want je moet van A naar B rennen en je beseft de helft van de tijd niet wat er gebeurt. Je loopt van tafel naar tafel omdat je iedereen gesproken moet hebben, maar je ideale trouwdag maak je niet mee. Die maak je alleen mee in je hoofd  tijdens de voorbereiding…

————————————–

Wil je weten hoe je jouw relaties kunt verbeteren? Download dan hier het volledige E-boek: “Toprelaties in no-time met de SELL®-methode!”

En voordat je gaat…niet vergeten: Schrijf je comment in het commentaarveld hieronder. Ik ben benieuwd naar je antwoord op de vraag: Welke van bovenstaande manieren vind jij het krachtigste ?

Maak met jouw comment kans op een GRATIS exemplaar van “Topverkoper in 20 weken!”

PS. DEEL dit artikel aub met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen onderaan het artikel te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

———————————

Mijn boek “Topverkoper in 20 weken!” ligt vanaf 15 november 2013 in de boekhandel…

Je kan de eerste vier hoofdstukken vandaag GRATIS lezen…

Schrijf je in via:
https://topverkopertips.be/boek-topverkoper-in-20-weken/

———————————

 

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn


 

Start Living!

Ine

,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes