5 redenen waarom teams falen en wat jij eraan kan doen!

 

1)     Het team heeft geen duidelijk doel en/of visie.

Elk team moet een doel hebben. Maar met een doel alleen kom je er niet. Ontbreekt er Visioneen ‘compelling why’dan bereik je het nooit. Waarom willen we net dat doel bereiken? En hoe kunnen we het in zo min mogelijke tijd bereiken? Hoe werken we zo efficiënt mogelijk naar het doel toe?

Geef elk teamlid een goede reden om dat doel te willen bereiken. Vraag hen wat hen drijft. Wat inspireert elk individueel teamlid en weef het door de visie van het team. Wat zijn hun individuele talenten waardoor je het team kan versterken?

 

2)     Teamleden nemen geen verantwoordelijkheid.

Vaak weten teamleden niet wat de ander moet doen. Ieder zit opgeslokt in zijn of haar taak maar weet niet wat de ander doet. Hierdoor neemt niemand echt de verantwoordelijkheid. Een ander weet toch niet wat ik moet doen, dus maakt het niet echt uit of ik het nu goed of slecht doe. Zo kom je in een vicieuze cirkel.

Als ik weet wat de ander te doen staat, kan ik hem daarop wijzen. Ik kan hem vragen of ik ergens mee kan helpen. Of alles goed verloopt. Is de taak op het einde niet af dan weet je wie je moet bijstaan of wie je erop moet wijzen.

Bouw aan persoonlijke relaties. Leer mekaar kennen. Wees geïnteresseerd in wat de ander doet. Mekaar vertrouwen is essentieel in elk team.

 

3)     Het team heeft geen duidelijke leider.

Een teamleider geeft de richting aan. Als er iets misloopt zet hij het team terug op de rails. Als er geen duidelijk leiderschap is moddert iedereen maar wat aan. Deadlines leadershipworden niet gehaald. Taken worden niet honderd procent afgerond.

Als er problemen zijn moeten teamleden naar een bepaald persoon kunnen gaan. Iemand die de touwtjes in handen heeft en beslissingen kan maken. Iemand die kan bijsturen en kan aanpassen en verbeteren waar nodig. Een echte leider houdt rekening met de individuele talenten en expertise van elk afzonderlijk teamlid. Door oog te hebben voor individuele talenten en het in een team te implementeren krijg je een topteam.

 

4)     Het team heeft te veel of te weinig vrijheid

Te veel teams hebben een teamleider die alles maar op zijn beloop laat en teamleden te veel vrijheid geeft. Aan de andere kant heb je vaak een teamleider die geen vrijheid geeft en alles veel te strak in handen wil houden. Dit komt vaak omdat hij zijn team niet vertrouwt.

Laat je team de vrijheid om uit te zoeken wat het beste werkt. Geef hen een duidelijk doel maar laat hen zelf de weg kiezen om er te komen. Als je ziet dat iets niet werkt kan je nog altijd helpen en bijsturen. Identificeer de sterktes en zwaktes van elk teamlid en gebruik hun individuele sterktes om het team nog sterker te maken.

 

5)     De communicatie ontbreekt

Als teamleden geen rekening houden met mekaar dan is elke job gedoemd om te Businessman with Ear Protectors Hold Help Sign between Screaming Businesswomanmislukken. Ook al is elk afzonderlijk teamlid de expert in wat hij of zij doet, als er niet gecommuniceerd wordt heb je een probleem.  Er moet respect zijn voor mekaar. Je moet mekaar kunnen vertrouwen en mekaar erop kunnen wijzen als iets niet helemaal lekker loopt. Teamleden moeten loyaal zijn aan het team en aan zichzelf. Geen communicatie = geen team. Dan is het over en uit…

——————————

En voordat je gaat…niet vergeten: Schrijf je comment in het commentaarveld hieronder. Ik ben benieuwd naar je antwoord op de vraag:

Werk jij alleen of heb jij een team?

Maak met jouw comment kans op een GRATIS exemplaar van “Topverkoper in 20 weken!”

PS. DEEL dit artikel aub met jouw netwerk, door op de Tweet, Like, Share of Google+ knoppen onderaan het artikel te klikken, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

———————————

Mijn boek “Topverkoper in 20 weken!” ligt vanaf 15 november 2013 in de boekhandel…

3D-Cover

Je kan de eerste vier hoofdstukken vandaag GRATIS lezen…

Schrijf je in via:
https://topverkopertips.be/boek-topverkoper-in-20-weken/

———————————

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.


View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

—————————-

Zonder team kom je nergens!  Ine Van Hofstraeten

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes