3 stappen om jouw passie te vinden!

 

passion2

Jouw passie is de reden waarom je ‘s morgens uit je bed komt. Ze laat je nachten wakker liggen, puur door de energieboost die ze je geeft. Passies geven jou een drive.

Maar niet iedereen heeft zijn passie gevonden. Misschien ben je op zoek naar de passie in een nieuwe job of wil je een compleet nieuwe hobby?

Hier zijn 3 stappen die jij kan volgen om jouw passie te vinden.

 

1) Brainstorm

Waar hou je van?
Waar word jij gelukkig van? Misschien doe je al iets waar je van houdt maar doe je het maar af en toe. Tijd om daar verandering in te brengen!

Waar heb je altijd al van gedroomd?
Misschien heb je altijd al gedroomd van die ene job, die ene hobby, maar vind je simpelweg de tijd niet in je drukke agenda. Of kost het maken van die ene droomreis te veel geld. Geld dat je beter kan spenderen aan andere dingen. Of je bent bang om je zekerheden op te geven en voor die ene droomjob te gaan?!

Maak een plan!
Als je een lijst hebt gemaakt van alle dingen waar je van houdt en alle dingen waar je stiekem al lang van droomt dan is het tijd voor actie.

Doe 5 dingen die op je lijst staan en zet ze in je agenda. Doe ze binnen het jaar ook al is dat het maken van een verre reis. Maar doe ze!
Daarnaast plan je 5 dingen die niet op je lijst staan maar die je uit je comfort zone trekken. Doe eens gek! Trek je stoute schoenen aan en doe ze gewoon.

 

2) Maak van jouw interesse een voordeel

Maak van je hobby je full time passie
Als je er geen geld mee kan verdienen (vb: marathon lopen), maak je hobby dan de centrale passie in je leven (begin een job in de wereld van de marathons).
Neem baby stapjes als het je angstaanjagend lijkt. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Waar droomde je van als kind?
Misschien droomde je er altijd al van om astronaut te worden omdat je de ruimte wilde verkennen, op zoek was naar avontuur of een uitgesproken interesse had in wetenschap. Vind een nieuwe passie waarin je al deze kenmerken terugvindt.

Als dromer heb je moed nodig! Is het jouw droom om zanger of acteur te worden, raap dream itdan al je moed bijeen. Het is nooit te laat om voor die grote droom te gaan. Soms heb je gewoon moed nodig!

Als je de dingen gaat doen waar je altijd al van droomde zal je ongetwijfeld een reis maken die je niet inspireert. Je zal hobby’s of activiteiten doen die je niet liggen. Maar er is een grote kans dat je wel iets vindt dat je hart sneller doet slaan.

 

3) Probeer nieuwe dingen!

– Probeer een nieuwe sport uit. Ga dansen, lopen, volg een yogacursus, doe een teamsport, ga zwemmen, boogschieten of mountainbiken. Je hebt keuze te over!

– Verken je artistieke kant. Ga schilderen, acteren, schrijven, kleren ontwerpen, zingen of bespeel een instrument.

– Probeer een nieuwe hobby uit. Ga koken, leer een nieuwe taal of verzamel postzegels.hoogste-bungee-jump

– Stap uit je comfort zone! Doe eens een extreme sport. Ga bungeejumpen of skydiven.

– Doe iets waar je helemaal niet goed in bent en doe het voor een week elke dag.

– Ga reizen. Ontdek de wereld. Geniet van wat er om je heen gebeurt. Ontmoet nieuwe mensen, andere culturen en leer een nieuwe taal.

– Doe vrijwilligerswerk.

– Laat je inspireren door iemand uit je omgeving die passioneel bezig is met zijn hobby.

 ———————–

Open je ogen en laat je inspireren door de mensen om je heen! Niemand is geboren met follow_your_passionmaar enkel dat ene talent. Er is zoveel meer in jou dan dat wat je vandaag weet.

Als je jouw passie gevonden hebt, ben jij één van de gelukkigen.

Als jij tot de groep behoort die nog op zoek is… RELAX! Probeer nieuwe dingen uit maar vooral… geniet van het leven!

————————————

Wat is jouw passie? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Wil je deze blog delen op Facebook, LinkedIn of Twitter… zodat ook anderen hun weg vinden naar www.topverkopertips.be?

Mijn boek al gelezen? Doe het nu!Volg mij op Twitter :

Live life!
Ine

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes