Impact!

 

Ik betrap me erop dat ik de laatste tijd nogal fel en hard doorren. Dat ik sneller spreek who are youdan normaal. Nog sneller. Want al jaren vragen mensen me om iets trager te praten. Het wat rustiger aan te doen. Als je het mij vraagt ben ik absoluut niet de spring in’t veld. Meer de introverte, de verlegene, in zich zelf gekeerde, als je het zo extreem wilt stellen.

Maar toen een goede vriendin me gisteren zei dat ik net een jong, dartel veulen was, een beetje in het rond fladderde en alle kanten op ging moest ik toch even slikken. Gek toch, dat de buitenwereld je zo totaal anders inschat en ziet. Maar vreemd is dat niet. Je hoort jezelf niet praten, je ziet niet hoe je doet, hoe je overkomt. Een week een cameraman die je leven filmt zou geen gek idee zijn. Je zou versteld zijn van wat je allemaal tegenkomt. Leerrijk? Dat in elk geval!

Twee dagen geleden begon ik in het boek van Frank Segers – Impact. Op de achterflap stond te lezen: “Wat ieder van ons uiteindelijk wil, is gelukkig zijn. We vinden het geluk niet in materiële rijkdom.  Geluk betekent dat je het gevoel hebt dat je impact hebt op je eigen leven, dat je zelf kan sturen en zo dichter bij de plek komt waar je het liefst wilt zijn.”

Ik werd er even stil van. Want ik wist geen antwoord op de vraag waar ik het liefst wou zijn. Een jaar geleden werd het me heel duidelijk dat ik afscheid wou nemen van de firma waar ik 8 jaar voor had gewerkt. Ik wou meer gaan schrijven. Sales trainingen gaan geven. Ook het Sales vak, zelf adviseren en verkopen, wou ik niet loslaten. Ik wou een punt zetten achter mijn relatie. Ik wou meer gaan reizen. Kortom, ik wou meer de dingen doen die ik, Ine, echt wou.

Nu, een jaar later heb ik inderdaad een punt gezet achter die relatie, vorige maand gaf ik mijn ontslag. Ik ben meer gaan schrijven. Mijn eerste Sales training geef ik op 26 april 2014. Ik heb een duovlucht parapente en deltavliegen meegemaakt. In december ben ik gaan skiën en in september 2014 ga ik naar New York.happiness_magnet011

Het waren allemaal dingen die ik op mijn lijstje had gezet. Alleen… kom ik er hoe langer hoe meer achter dat het niet die dingen zijn die echt gelukkig maken.

Afgelopen weekend zat ik in de tuin en voor het eerst sinds lang, sinds maanden, jaren misschien wel, was het muisstil in mijn hoofd. Geen stemmen. Niets. Geen denken. Absolute rust. Even geen jagen. En ik wist niet wat er gebeurde. Dat moment was voor mij, geluk. Voor zover ik me kan herinneren heb ik altijd alleen maar gedacht aan presteren, bereiken, ‘iets’ doen.

Het was in dat moment, dat ik even niet stuurde naar een bepaalde plek, ik het gevoel had impact te hebben. Op mijn eigen leven. En ook op de wereld om me heen.

Misschien is dat wel dé les. Dat je pas impact hebt, als je stilstaat en echt weet wie je bent. Want in het rennen, vergeet je dat soms. Soms vergeet je jezelf omdat je meer gefocust bent op de ander, op een doel, op een lijstje.

Begrijp me niet verkeerd. Doelen stellen is goed. Het geeft energie. Het houdt je op de rit. Maar alleen maar doelen stellen en najagen is enorm vermoeiend. Het brengt je absoluut niet het geluk waar je op hoopt. Het zijn niet dé dingen die je echt gelukkig maken.Bird

Soms is het op je eentje in de tuin zitten. Versteld staan dat een vogel op twee meter van je vandaan neerstrijkt en je haarscherp in de ogen kijkt. En de stemmen, het denken voor een fractie van een seconde het zwijgen oplegt. Je even helemaal niets hoeft. Dat, lieve lezer, is onbetaalbaar.

——————

Meestal vraag ik je altijd iets. Dat ga ik deze keer dus niet doen. Ik stel voor dat je deze week eens even niets doet. Mocht je toch jouw reactie willen achterlaten? Heel graag! In het reactieveld onderaan…

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel?
Deel het met al je:

 • Facebook-vrienden
 • Twitter-volgers
 • LinkedIn connecties
 • en bloglezers…

————————

Je kan de eerste vier hoofdstukken van mijn boek Topverkoper in 20 weken GRATIS lezen!

3D-CoverSchrijf je in via:
https://topverkopertips.be/boek-topverkoper-in-20-weken/

———————————

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

, ,

6 Responses to Impact!

 1. Marcel april 24, 2014 at 3:13 pm #

  Gelijk heb je. Alleen beseffen we het soms niet .
  Rust is het allerbelangrijkste. Je website is heel interessant. Mooie tips!
  gr
  Marcel

 2. Robert Rosier april 27, 2014 at 9:03 am #

  Met innerlijke rust je doelen najagen. Dan leef je en ervaar je tegelijkertijd geluk. Beide zijn kanten van dezelfde médaille.

  • Ine april 27, 2014 at 9:25 am #

   Dank je wel voor jouw bericht,Robert. Klopt helemaal wat je zegt. Zo ervoer ik het ook.

 3. An Geuens april 28, 2014 at 12:26 pm #

  Wauw Ine schitterend! Zowel het artikel als de beleving van het afgelopen jaar en de beslissingen die je nam. Gelijk heb je helemaal, alleen heel moeilijk, voor mij althans, om die denk-knop uit te zetten…
  Succes!!

  • Ine april 29, 2014 at 11:43 am #

   Hoi An,

   Dank je wel voor jouw bericht. 🙂
   An, die denkknop gaat (ook) bij mij nooit uit…
   Soms kan je gewoon niet anders dan stappen zetten. Vooruit is de enige optie.
   Succes ook voor jou! x

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes