Laat jezelf zien!

Vorige weken kon je al lezen welke stappen ik gevolgd heb om een bedrijf op te bouwen met een omzet van anderhalf miljoen euro.

Mocht je de vorige stappen gemist hebben dan kan je ze nu lezen.

Deel 1: Hoe je een bedrijf opbouwt met een omzet van 1,5 miljoen euro!

Deel 2: Hoe jij elke concurrent ver achter je laat!

Deel 3: 4 gouden regels om die anderhalf miljoen euro omzet te halen!

Dit is het vierde deel….

Succes! Ine

————–

Weten jouw potentiële klanten wel dat je er bent? Weet je hoe belangrijk het is om jezelf te laten zien?! En hoe wil je dat iemand jou koopt als hij niet weet dat je er bent?

Visibiliteit

Maar toch denken we dat klanten uit de lucht vallen en ons wel zullen vinden.  We hebben een waardevol product en denken dat onze omgeving dat vanzelfsprekend ook vindt. Maar vergeet het meer. Als jij niet vertelt dat je er bent, dan weten ze het niet!

Je moet je dus laten zien. Vanaf dag één stond ik op beurzen om de wereld te laten weten vertel-jouw-verhaaldat we er waren. En de wereld was meer specifiek ´onze doelgroep´. Het heeft geen zin om op elke beurs te staan. Focus je op beurzen waar jouw doelgroep naar toe komt. Laat zien wat je te bieden hebt.

Ik stond op brandweerbeurzen en omdat die in het weekend doorgingen stond ik er dus ook. Ja, in het weekend! Als een ander weekend viert… Maar dat moet je ervoor over hebben! Ik liet er toestellen zien, netwerkte, legde contacten, vertelde over ons service programma en vooral… vroeg naar wat ZIJ op zoek waren.

Maak tijd wanneer je klant tijd heeft.

Eén van mijn twee doelgroepen – Brandweer – werkte meestal overdag maar ´s avonds of in het weekend  hadden ze tijd. Dus wat deed ik? Ik maakte afspraken op momenten dat het hen uit kwam. Als je succes wilt, moet je meer doen dan je concurrent.

Kennis maakt macht.

Maar het allerbelangrijkste dat ik de laatste jaren heb geleerd is dat je niet zozeer bezig moet zijn met het aanprijzen van jouw product of dienst. DEEL KENNIS! Vraag je klant waarnaar hij op zoek is en geef het hem vervolgens GRATIS.

De Belgische brandweer was bekommerd om zijn mensen. Hun veiligheid was belangrijk. knowledge-is-power.jpgIk gaf opleidingen over meten en detecteren, vertelde over de gevaren van gassen, legde uit hoe meetprincipes werkten en waar ze vooral op moesten letten. Ik gaf opleidingen ´s avonds en in het weekend waardoor we de Belgische brandweer voor ons wonnen. We ontwikkelden een service programma op hun lijf geschreven.

En we deden het zonder er geld voor te vragen. We deelden kennis. Gaven hen waar ze naar op zoek waren. Wie denk je dat ze belden als ze een nieuwe meter nodig hadden?

Hetzelfde verhaal met onderaannemers op één van de grootste raffinaderijen in België. We vertelden hen hoe belangrijk het was om toestellen regelmatig na te kijken. Vertelden de gevaren van de gevaarlijke gassen op hun site. Ook hier gaven we gratis opleidingen. En op het einde van de rit verkochten we er 500 toestellen. Zonder dat we ons opdrongen…

Mijn vraag voor jou… Welk product of dienst wil jij in de wereld zetten? Maak van dit platform gebruik om jouw passie met ons te delen! Ik hoor jouw reactie graag in het reactieveld onderaan dit artikel.

————————

Ken je mensen in je omgeving die baat kunnen hebben bij dit artikel? Deel het met al je:

  • Facebook-vrienden
  • Twitter-volgers
  • LinkedIn connecties
  • en bloglezers…

————————

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

View Ine Van Hofstraeten's profile on LinkedIn

, ,

2 Responses to Laat jezelf zien!

 1. Vintagelein juli 29, 2014 at 8:17 am #

  Ik kan niet wachten mijn passie met jou te delen. Droom en vlucht in de wereld van vintage, lingerie, sieraden en city’s

  • Ine juli 29, 2014 at 3:05 pm #

   Hey Marjolein,
   Dank je wel voor jouw comment. Wie is jouw doelgroep?
   Groetjes,
   Ine

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes