SalesTIP als het allemaal even niet loopt!

Hebben jullie dat ook weleens?

Dat je een verkoopsgesprek in gaat en dat het TOTAAL niet loopt.
Dat je geen “persoonlijke” klik hebt met je klant.
Je hebt een norse man of vrouw voor je die alleen maar korte antwoorden geeft: Ja en Nee. Je vindt maar geen raakvlakken op “privé” vlak en je loopt helemaal vast.

Oftewel de 4 P’s zijn niet compleet:

P roduct -> Je weet wat hij wilt. Je kent zijn applicatie, hebt aandachtig geluisterd naar zijn behoeften en je hebt geadviseerd wat het beste is voor hem. Je hebt honderduit verteld over wat het product voor hem kan betekenen (en wat niet). Kortom heb je geen enkele vraag onbeantwoord gelaten.

P rijs -> Je hebt een eerlijke prijs gegeven voor jouw product. Prijs en kwaliteit staan voorop. Mocht je kunnen en willen heb je zelf nog een extra korting gegeven.

P laats -> Je was op het juiste moment, op de juiste plaats. Kortom je was gewoon waar je moest zijn op dat moment.

Maar dan, de laatste P (ersoonlijkheid), of Promotie, lukte even niet. En je weet niet waarom. De persoonlijke klik was er gewoon even niet. Jullie karakters matchten niet hoewel jij je als een kameleon hebt gedragen. Je hebt je aangepast aan hem en zelfs zijn lichaamshouding gespiegeld. Sneller gesproken als hij dat deed of net trager als de situatie erom vroeg.

Je hebt alles gedaan wat jij als “Topverkoper” geleerd hebt. En je vindt de laatste missing link niet… Als je nu buiten loopt zal je hem nooit meer zien. Dit is je laatste kans. Je staat met je rug tegen de muur… WAT NU?

Probeer het volgende eens:

Ik heb dit zelf toegepast en met succes…

Na het einde van het gesprek geef je de man (of vrouw) een hand. Je kijkt hem/haar aan en je vraagt (oprecht geïnteresseerd): “Als je geen 10 uur aan het werk ben op een dag, wat doe jij dan voor de lol in je vrije tijd?”

Je zal er versteld van staan welke antwoorden jij dan krijgt. Als je er op inspringt en mee gaat in zijn/haar enthousiasme, wordt je in één keer interessant om bij te kopen.

Iedereen is op zoek naar iets wat hem of haar warm maakt, echt warm. En vaak is werk, het zoveelste verkoopsgesprek, de zoveelste verkoper net even te veel van het goede. Als jij die gevoelige snaar kan raken en het gesprek over een andere boeg kan gooien, wordt jij interessant. Als jij het licht kan aansteken in een donkere kamer, een kaars kan doen opflakkeren, pretlichtjes in iemands ogen brengt, energie brengt waar daarvoor enkel vermoeidheid heerste… dan willen mensen jou terugzien. Dan kiezen klanten voor jou!

                   

Laat je me iets weten hoe het gelopen is? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Wil je deze blog delen op Facebook, LinkedIn of Twitter… zodat ook anderen hun weg vinden naar www.topverkopertips.be?

Succes!
Ine

Mijn boek al gelezen? Doe het nu!

 

Volg mij op Twitter :

 

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes