Twee oplossingen als je zelf geen oplossing hebt voor zijn probleem!

Wat doe je als je geen oplossing hebt voor zijn probleem?

-> Verwijs je hem door of verander je zijn behoeften zodat die toch passen in wat jij te bieden hebt?

Doorverwijzen als jij geen meerwaarde kan bieden

Verwijs hem door naar een collega die wel heeft wat hij nodig heeft. Je hebt altijd een keuze en alles hangt af van wat jij wilt bereiken.

Negentig procent van de verkopers zullen kost wat kost iets willen verkopen en zullen iets aanbieden wat de klant niet echt nodig heeft. Je krijgt een klant die zich bedrogen voelt. Als een andere leverancier bij hem binnenkomt en hem vertelt dat hij iets verkeerd heeft gekocht, voelt hij zich bedrogen. Als je geluk hebt komt hij terug naar jou om je dat te vertellen maar meestal hoor jij het als laatste en heb je negatieve publiciteit achter je naam.

Als je een goede naam wilt opbouwen kan je hem beter doorverwijzen. Een klant wil geholpen worden. Als jij het niet kan bieden en je verwijst hem door, zal hij jou herinneren als iemand die voor een oplossing heeft gezorgd.

 

Herformuleer zijn behoeften als jij dé oplossing bent

Als jij er voor kiest om de behoeften van je klant te veranderen zodat ze passen binnen jouw product doe dit dan altijd met respect. Doe dit alleen als je er van overtuigd bent dat jouw product levensnoodzakelijk is voor hem. Als zijn behoeften niet juist zijn dan kan jij ze sturen als jouw product een meerwaarde biedt. Maar doe dit niet omdat je een target moet halen. Als topverkoper staat jouw klant centraal. Het gaat nooit om jou, altijd om hem. Als hij er beter van wordt, dan moet je ervoor gaan en ervoor zorgen dat hij het snapt.

Dan moet je alle moeite van de wereld doen om hem te overtuigen. Verander zijn behoeften en wijs hem op wat echt belangrijk is.

 

Wat doe jij als je jouw klant niet kan helpen? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

 

Deel deze informatie op Facebook, LinkedIn of Twitter… als jij deze informatie nuttig vond en jij er anderen mee kan helpen.

Succes!

Ine

,

No comments yet.

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes