30 dingen waar je echt mee moet stoppen!

 

When you stop chasing the wrong things
You give the right things a chance to catch you.

—————————

Je kan het verleden niet veranderen maar je kan vandaag opnieuw beginnen en voor een totaal nieuw einde zorgen!

Maar voor je daarmee kan starten moet je stoppen met al die dingen die je tegenhouden.

—————————

Hier zijn enkele ideeën:

 • Steek geen energie in de verkeerde mensen. – Sommige mensen zijn het gewoon niet waard. Je kan nog zo hard je best doen. Als ze jou niet willen zien, dan kan jij daar niets aan veranderen. Maar als je je openstelt zal je zien dat de juiste mensen al die tijd gewoon naast jou stonden. Misschien is het tijd om hen een kans te geven?
 • Loop niet weg van problemen. – Problemen oplossen is niet altijd gemakkelijk. Je loopt tegen een reeks obstakels aan en vaak is het gemakkelijker om ze te negeren. Maar weglopen lost niets op. Kijk wat je vandaag kan doen om dat probleem de wereld uit te helpen. Rome is ook niet in één dag gebouwd.
 • Stop met liegen tegen jezelf. – Je kan tegen heel de wereld liegen maar liegen tegen jezelf hou je niet lang vol. Je kan in een relatie of een job blijven zitten die je niet echt gelukkig maakt. En dat kan je wel even volhouden maar uiteindelijk moet je een keuze maken. Je hebt maar één leven. Wil je echt gelukkig zijn?needs
 • Stop met jouw behoeften te negeren. – Iedereen heeft altijd wel iets nodig van jou. De vraag is of jij weet wat jij nodig hebt? En beter nog, of je er ook naar wilt luisteren. Stop met negeren wat echt belangrijk is voor jou. En stel jezelf open om het te horen.
 • Stop met het leven van iemand anders te leiden. – Omdat ik ergens goed in ben, wil dat nog niet zeggen dat jij dat ook moet zijn. Wat zijn jouw talenten? Waar word jij blij van? Wat wil jij doen? Als jij echt zou mogen kiezen, welk leven wil jij dan leiden?
 • Stop met vasthouden aan het verleden. – Gisteren kan je niet meer veranderen. Gisteren is voorbij. Vriendschappen en relaties worden verbroken. Mensen gaan weg om redenen die we niet helemaal begrijpen. En loslaten is soms het laatste wat je zou willen. Maar soms kan het niet anders. Als je echt wilt leven moet je loslaten en je openstellen voor wat er vandaag kan gebeuren.
 • Stop met bang zijn om fouten te maken. – De wereld loopt vol met mensen die spijt hebben van iets dat ze niet gedaan hebben. Je kan beter actie ondernemen met de kans om het verkeerd te doen dan blijven zitten en helemaal niets doen. Een fout kan je rechtzetten. Je kan het opnieuw proberen en besluiten het anders aan te pakken. Maar als je helemaal niets doet kom je nergens.
 • Stop met jezelf op je kop te zitten voor de fouten van gisteren. – Ok, je hebt een verkeerde keuze gemaakt, je hebt het verkeerd aangepakt en je had het anders moeten doen. Maar we maken allemaal fouten. Sommige dingen liepen niet helemaal goed. Grow up, ga door. Wat gebeurt is, is gebeurd.
 • Stop met proberen geluk te kopen. – In deze materiële wereld zijn veel dingen die we willen, extreem duur. Maar de zaken waar we echt naar op zoek zijn, zijn gratis: liefde – geluk – vrijheid en het volgen van je passies? GRATIS!
 • Stop met het geluk bij je partner te zoeken. – Als je niet gelukkig bent met jezelf, zal ook je partner er niet voor kunnen zorgen dat jij gelukkig wordt. Wat maakt jou ongelukkig? Zoek het uit en doe er iets mee. Je kan niet verwachten dat een ander jouw leven op de rails krijgt. Dat moet je zelf doen!

 

 • Stop met denken, denken, denken. – Soms moet je gewoon doen. Als je alleen maar denkt kom je geen stap verder. Door te veel na te denken creëer je problemen die er helemaal niet zijn.ready
 • Stop met denken dat je niet klaar zou zijn. – Als je wilt dat iets perfect is dan kan je beter nooit ergens aan beginnen. Je bent nooit 100% voorbereid. Je bent nooit 100% klaar voor een volgende stap. Soms moet je gewoon de eerste stap zetten, ook al ben je niet zeker of je er echt ‘klaar’ voor bent.
 • Stop met relaties voor de verkeerde redenen. – Ga geen relatie aan om een leegte op te vullen of omdat je de eenzaamheid niet langer kan verdragen. Doe het alleen omdat je het echt wilt.
 • Stop met jezelf te beschermen voor een nieuwe relatie omdat een oude niet werkte. – Het is niet omdat die ene niet voor jou gemaakt is dat je een ander geen kans kan geven. Soms werkt iets gewoon niet maar dat wil nog niet zeggen dat je voor de rest van je leven alleen moet blijven. Give yourself a break!
 • Stop met ‘beter willen zijn dan een ander’. – Het is heel vermoeiend; altijd maar de beste moeten of willen zijn. Soms kan een ander iets gewoon beter. Je kan niet overal de beste in zijn.
 • Stop jaloezie. – Jaloezie is de kunst om de som te maken van waar iemand anders goed in is. Vraag jezelf af: “Wat heb ik dat een ander heel graag wilt?”
 • Stop zelfmedelijden. – Je hebt een moeilijke tijd achter de rug. Je hebt het niet altijd gemakkelijk. Maar verdrinken in zelfmedelijden houdt je vast in een situatie waar je niets kan betekenen. Niet voor jezelf en niet voor de mensen om je heen. Zeg tegen jezelf en de wereld: “Ok, ik heb een moeilijke tijd achter de rug maar vandaag gaat het al een stuk beter dan gisteren!”
 • Stop haat. – Een ander haten voor wat die jou heeft aangedaan, schaadt uiteindelijk alleen maar jezelf. Vaak is die ander zich er zelfs helemaal niet bewust van. Iemand vergeven betekent niet dat je hem of haar goed moet praten. Iemand vergeven doe je niet voor de ander. Je doet het vooral voor jezelf.
 • Stop met jezelf te laten neerhalen door anderen.  – Het is niet omdat een ander niet mee wil met jouw standaarden dat jij je moet verlagen.
 • Stop met jezelf te verantwoorden. – Je moet je niet verantwoorden voor de mensen die echt belangrijk zijn voor jou. En je vijanden geloven je sowieso toch niet. Dus doe vooral wat je hart je ingeeft.

 

 • Stop met altijd maar door te gaan zonder een pauze in te lassen. – Er is altijd wel een minuut tijd om even op adem te komen. Jezelf voorbijlopen heeft geen zin. Niemand zit te wachten op een Burn-Out. Maar dat krijg je als je altijd maar doorloopt zonder een seconde stil te staan. Soms moet je even om je heen kijken en genieten.
 • Stop met het negeren van de kleine, mooie momenten. – Genieten… van de  live2kleine dingen want misschien blijken dat achteraf wel de meest belangrijke te zijn! We don’t remember days… we remember moments!
 • Stop met altijd maar de perfectie na te streven.  – De wereld beloont geen perfectionisten. De wereld beloont mensen die stappen ondernemen en ervoor zorgen dat dingen gedaan worden. (ook al is het niet altijd perfect)
 • Stop met de weg van de minste weerstand te volgen.  – Het leven is niet altijd gemakkelijk. Succes is altijd buiten je comfortzone! Als je iets wilt bereiken dat echt belangrijk is voor jou, moet je meer doen dan je gewoon bent en verder gaan dan dat je ooit gegaan bent.
 • Stop met doen alsof alles goed gaat terwijl het niet zo is. – Je moet niet altijd sterk zijn. Soms moet je gewoon toegeven aan je verdriet en de tranen laten komen. Hoe sneller je toegeeft, hoe sneller je weer zal kunnen lachen. Na regen komt altijd zonneschijn!
 • Stop met anderen jouw problemen te verwijten.Neem 100% verantwoordelijkheid voor jouw leven. Zolang je een ander verantwoordelijk houdt voor wat er misgaat in jouw leven, kan je er niets aan veranderen.
 • Stop met proberen alles te zijn voor iedereen.  – Je kan nooit ALLES zijn voor IEDEREEN. Als je het verschil wil maken, leg je focus dan op één iemand en niet op heel de wereld. Je maakt sowieso het verschil, vaak gewoon alleen al door er te zijn.
 • Stop met ‘zorgen maken’. – Jezelf  zorgen maken haalt alle vreugde uit vandaag. Een goede manier om na te gaan of iets echt de moeite waard is om jezelf zorgen over te maken is jezelf afvragen of het binnen een jaar nog belangrijk zal zijn? Of over vijf jaar? Tien jaar? Als dat niet zo is, dan heeft het geen zin om jezelf er zorgen over te maken.
 • Stop met focussen op wat je niet wilt. – Focus op wat je wel wilt. Sta elke morgen op met de positieve gedachte aan wat jij wilt dat er gebeurt. Je zal merken dat meer positieve dingen je leven binnensluipen.
 • Stop met ondankbaarheid. – Wees dankbaar voor alles wat je wel hebt. Was je in een ander land geboren dan had je misschien geen dak boven je hoofd of vocht je om gewoon in leven te blijven. Focus niet op wat je mist, maar wees dankbaar voor alle goede dingen in je leven.

——————————–

Waar ga jij vandaag nog mee stoppen? Ik hoor het graag in het reactieveld onderaan.

Je kan me helpen om meer lezers naar dit blog te krijgen door deze tips door te sturen naar je:

   • Facebook-vrienden
   • Twitter-volgers
   • LinkedIn connecties
   • en bloglezers..

Mijn boek al gelezen? Je kan de eerste vier hoofdstukken GRATIS lezen door je in te schrijven!

Volg mij op Twitter :

Vind ons leuk op Facebook door op deze link te klikken.

Cease the moment!

Ine

2 Responses to 30 dingen waar je echt mee moet stoppen!

 1. esmeralda december 14, 2013 at 6:32 pm #

  Mooie opsomming!
  Ik heb het meteen gedeeld.
  Thanks.

  • Ine december 15, 2013 at 6:15 pm #

   Hoi Esmeralda,

   Dank je wel voor jouw reactie.
   Welk van de 30 dingen herken je bij jezelf?

   Bij mezelf merk ik vooral dat ik me altijd wil verantwoorden. Waarom ik iets doe of waarom ik iets net niet doe.

   groet,
   Ine

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes