Waarom doe jij wat je doet?

Het is 25 december. De kerstperiode is een ideale tijd om even stil te staan en je af te vragen waarom JIJ doet wat je doet.

Verkoper, auteur, receptioniste, huismoeder of – vader, werkgever, werknemer, broer of zus…
Wie ben jij? En waarom doe jij wat je doet?
Draag jij iets bij? Ben je gelukkig en zoniet, wat zou je kunnen doen, veranderen of verbeteren om de mensen rondom jou gelukkig te maken?
Als de wereld rond jou gelukkig is, wat denk je dat er dan met jou gebeurt? EXACT, jij wordt gelukkiger.
Wat gebeurt er als jij gelukkig(er) bent? EXACT, dan straal je dat uit naar de wereld en de mensen om je heen.
Vandaag is een dag om even stil te staan bij jezelf en bij het afgelopen jaar.
Wat heeft jou gelukkig gemaakt? Wat heb je geleerd en waar ben je trots op?
En waarom doe jij nu net die job die je op dit moment doet? Wat is jouw drijfveer?

Denk er even over na en laat jouw antwoorden achter in het reactieveld onderaan.

Hier is mijn lijst van dingen die ik geleerd/gedaan heb het afgelopen jaar en waar ik trots op ben:

–        Mijn eigen website(s) leren maken
–        Mijn eerste boek geschreven
–        Op een podium een presentatie geven voor 50 man
–        Terug intensief beginnen tennissen
–        10km joggen
–        Mijn eigen blog opgestart
–        Mijn passie gevonden: SCHRIJVEN!
–        Een Belgisch ‘RAE’ team en pand
–        Onze tuin aangelegd
–        Ons huis geschilderd
–        Op de radio geweest met www.passievoorschrijven.be!
–        Mijn eerste video op YouTube geplaatst

 

Hier zijn mijn redenen waarom ik doe wat ik doe:

–        Ik werk met én voor RAE omdat wij iemands leven kunnen redden. Onze producten waarschuwen als er gevaarlijke gassen aanwezig zijn. Het is een ‘must have’ en geen ‘nice to have’. Wij verkopen niet alleen ‘een product’ maar wij maken het onderscheid door onze technische kennis. Voor onze techniekers staat de klant centraal. Adviseren en helpen is onze hoogste prioriteit.

–        Ik ben met de website www.passievoorschrijven.be begonnen omdat schrijven mij in contact brengt met de verhalen van andere mensen. Het brengt me van denken naar gevoel. Het slaat een brug tussen 2 werelden, die van jou en die van mij, die van realiteit en fantasie, die van verstand en gevoel, die van lachen en huilen, de hemel en de hel. Het doet me zweven en tegelijk brengt het me met mijn voeten op de grond. Schrijven maakt tastbaar wat ik niet kan zeggen. De verhalen, teksten en brieven inspireren en motiveren mezelf en ik wil het delen met de rest van de wereld. Het is mijn wens dat het harten zal raken.

–        Ik ben met de website www.topverkopertips.be begonnen omdat iemand me in januari 2012 vertelde dat iedereen kennis had die gedeeld moest worden met dé wereld. Ik hou van de verkoop, ik hou van mensen en adviseren en ik weet nu dat ik informatie en ervaring heb die anderen kan helpen. Met de wekelijkse blog hoop ik dat te doen.

Waarom doe jij wat je doet & Waar ben jij trots op? Laat het weten in het reactieveld onderaan!

Deel deze informatie op Facebook, LinkedIn of Twitter… zodat ook anderen hun weg vinden naar www.topverkopertips.be. Je zou me er een enorm plezier mee doen!

Succes!
Ine

Volg mij op Twitter:

,

2 Responses to Waarom doe jij wat je doet?

 1. Marjolein Tuasela januari 27, 2014 at 7:08 am #

  Ik doe wat ik doe omdat:
  Ik er compleet gelukkig van word.
  Mijn kernwoorden zijn:
  liefdevol – inspirerend – creatief en ondernemend! Deze woorden zet ik in vanuit mijn hart vol cultuur. Daar kan ik niet anders als over schrijven. Passies moeten gedeeld worden. Geluk ook.

  • Ine januari 27, 2014 at 6:34 pm #

   Hoi Marjolein,

   Dank je wel voor jouw comment!
   Wat doe jij juist?

   groet, Ine

Geef een reactie

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes